Linkek

Az alábbiakban a MAGUS-hoz kapcsolódó, megtekintésre érdemes weboldalak gyűjteményét olvashatjátok. Ha tudtok egy jó oldalt, küldjétek be a linkjét egy rövid leírással együtt, és ha valóban jó oldalról van szó, akkor felkerül ide.

Hivatalos oldalak

Delta Visionhttp://www.deltavision.hu/

A MAGUS egyik hivatalos kiadója, gyakorlatilag minden fontosabb író nekik ír. Az oldal hírei, a kiadói tervek nem mindig naprakészek, de a webshop-ból jó áron be lehet szerezni az őáltaluk kiadott MAGUS könyveket, a fórumokon pedig maguk az írók (többek közt Wayne Chapman, Jan van den Boomen, John J. Sherwood, Heidel Dan) válaszolnak a rajongók kérdéseire.

Kalandorkrónikák http://kalandorkronikak.deltavision.hu/

A Delta Vision lapozgatós MAGUS könyveinek szentelt oldal. Az oldalhoz hasonlóan a Kalandorkrónikák is elsősorban a fiatalabb közönséget veszi célba, de a veteránokban is felidézhetik a régi szép időket. Ritkán frissül.

Kiválasztottak http://www.ketmagus.hu/

A MAGUS kártyajáték hivatalos oldala. 2011-ben megújult a design-ja, és továbbra is gyakran frissül. Ha valaki nem játszik kártyával, annak is érdemes vetnie rá egy pillantást, hisz a kártyák neveiből és a rajtuk szereplő illusztrációkból mindig lehet jó ötleteket meríteni.

Tuan http://www.tuan.hu/index.php

A MAGUS másik hivatalos kiadója. Az Új Törvénykönyv rendszerének fejlesztői saját történetvonalat visznek az általuk írt kiegészítőkben, írók pedig kevesen maradtak náluk (a fontosabbak Alan O’Connor, Ian Russel, Ryan Hawkwood, valamint Luis Saul).  Sajnos az oldal félkész állapotban van, ritkán frissül, és a fórumokat is ritkán látogatják a kiadó munkatársai. Ugyanakkor a webshop-ban 35% kedvezmény van folyamatosan mindenre, így érdemes itt vásárolni a kiadó könyveit.

Írók és grafikusok oldalai

Eric van Dienhttp://ericvandien.blogspot.com/

A Bábjáték, a Godorai őrjárat, az Uwel nevében, valamint számos novella szerzőjének blogja. Ritkán frissül.

Heidel Danhttp://heideldan.freeblog.hu/

Az Anyrok alkonyában feltűnt szerző blogja, amelyben a Kyria bukását feldolgozó, nagyszabású projekt mellett írástechnikáról, írói gondolkodásról is olvashatunk.

Indira Myleshttp://indiramyles.hu/

A Sorsvető című regény, számos novella, valamint az első Kalandorkrónikák kötet szerzőjének blogja.

Kleinheincz Csillahttp://kleinheincz.wordpress.com/

Ynev világát még csak kóstolgatja, de a Város két fül között és az Ólomerdő regényekkel, továbbá novelláival nagy elismerést kivívó szerző blogja. Szerkesztői és fordítói munkákat is végez, így írásaiban időnként beleláthatunk a háttérmunkálatokba is.

Raoul Renier http://member.rpg.hu/renier/index.php

Az Acél és oroszlán, a Korona és kehely, valamint a Pokol című alapművek szerzője, valamint a Bíborgyöngyök-trilógia első két kötetének szerkesztője, aki emellett leginkább novelláival és kisregényeivel vívta ki helyét a Nagy Öregek közt. Szerkesztői-fejlesztői tevkenysége mellett több érdekes cikket is írt Ynev világáról, melyek megtalálhatóak ezen az oldalon.

Sárkány és Unikornis (John J. Sherwood)http://srkny.blogspot.com/

A Hőseposz, az Abbitkirálynő, a Százháború és több novella szerzőjének rendszeresen frissülő blogja, és ahol egyes írásainak evolúcióját is nyomon követhetjük, számos más érdekesség mellett. Rendszeresen kerülnek fel írástechnikai cikkek is az oldalra, így íróaspiránsoknak szinte kötelező az olvasása.

Szürkecsuklyás Testvériséghttp://www.szurkecsuklyas.hu/

Ynev világát a különféle források alapján, a koherenciára törekvő módon építgető csapat, akik az Északfölde 2009-es megjelenésével remélhetőleg révbe értek, és a továbbiakban már legalább éves rendszerességgel olvashatjuk világleírásaikat. Íróknak és fejlesztőknek is rengeteget segítenek, így kijár nekik a maximális tisztelet. Oldaluk sajnos nem igazán frissül.

Tikos Péterhttp://tikospeter.blogspot.com/

Nemzetközileg is ismert grafikus, akinek illusztrációi már régóta jelen vannak a MAGUS kiadványokban. Blogján legújabb projektjei mellett egy-egy kép elkészülését is nyomon követhetjük.

Wyquinhttp://wyq.rpg4.me/blog/

Pár novella mellett elsősorban szerkesztői tevékenységet végzett és végez, így blogja is elsősorban erről szól. Írópalántáknak javasolt.

Zsilvölgyi Csabahttp://artofmax.com/bio.htm

Az első MAGUS alapkönyv illusztrátora. Később a Codex teljes képi világát ő alkotta meg, de az utóbbi években többször is visszatért a MAGUS-hoz. Oldalának galériájában számos érdekesség található, és persze a nem MAGUS-hoz alkotott grafikái is kiválóak. Max sajnos 2010-ben elhunyt.

Rajongói oldalak

LFGhttp://www.lfg.hu/

A magyar szerepjátékos élet webes központja, mindenkinek kötelező. Fórumait számos, a MAGUS-hoz kötődő személy rendszeresen látogatja.

Kalandozók.huhttp://www.kalandozok.hu/

Rengeteg kiegészítőt felvonultató, aktív oldal, amelyen többek között Magyar Gergely munkái is megtalálhatóak.

Krónikák.huhttp://www.kronikak.hu/

Gulandro által szerkesztett, rendszeresen frissülő oldal, novelákkal, kalandmodulokkal és más érdekes anyagokkal.

Maremita Egyházközösséghttp://dartonlovagjai.blog.hu/

Darton egyházának maremita ágával foglalkozó, világleíró és -színesítő anyagokat felvonultató oldal.

MAGUS az rpg.hu-nhttp://magus.rpg.hu/

Az rpg.hu MAGUS portálja. Anyagainak színvonala változó, mivel viszonylag sokan írtak rá cikket. Jó ideje nem frissül.

Online MAGUShttp://www.onlinemagus.hu/forum/

Fórumon játszható szerepjáték.

Reklámok

1 hozzászólás

  1. 2011. február 14., hétfő - 11:14 de.

    A dartonita vallás szakadár ágának részletes kiegészítője. Hetente minimum egyszer tervezem frissíteni az oldalt.


Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: