Várható megjelenések 2012-ben

2011 nem volt a MAGUS legjobb éve, sem termékenységben, sem minőségben, ugyanakkor pozitívum, hogy egy-két régi adósság (Grmacor, Egyezség) megjelent. A korábbi évekhez hasonlóan ismét egy kis spekuláció következik a 2012-re várható megjelenésekről, persze azért akad köztük hivatalos ígéret is.

Alan O’Connor: A vér ideje, A vas ideje, A holló ideje – Az ígéret a trilógia befejező részére, és ezzel együtt díszdobozos kiadásra megvan, de a megvalósulása mintha egyre messzebb kerülne. Várható megjelenés: 2012?

A sötétség szíve (A világ közepe 2.) – A 2010-ben megjelent A világ közepe antológia párja, ami a Kalandozók Városának másik, sötétebb oldalát mutatja be. Ha minden igaz, nagyobb részt (teljesen?) befutott szerzőkkel. Várható megjelenés: 2012 első félév.

Boruzs Gergely Gábor: A korona árnyékában – Az Ifini éjszakák befejezése előtt (helyett?) egy új regény a termékeny szerzőtől. Hogy miről szól, azt még nem tudni, de cím alapján akár az Ifini éjszakák is lehetne. Várható megjelenés: 2012 első félév.

Boruzs Gergely Gábor: Ifini éjszakák 3. – Bár előre senki sem szólt róla, az ifini al- és felvilág uralmáért folytatott harcról szóló sorozat három részes lesz, és bár hivatalosan nincsen kitűzve az utolsó kötet megjelenése, de valószínű, hogy 2012-ben megjelenik. Várható megjelenés: 2012.

Jan van den Boomen: Sogron lángjai I. és II. – Elképzelhető, hogy a Keleti szélhez hasonlóan a Sogron lángjai is egyesítve lesz egy nagyobb kötetbe, de akárhogy is legyen, a kitűnő Tűzön, vízen, árnyékban után igazán jöhetne a folytatás. Várható megjelenés: 2012?

Manifesztációs háború 2. – Mint mostanában látszólag minden ez az antológia is elég lassan készülget. Várható megjelenés: 2012.

Wayne Chapman: Garmacor csatája – A szerző idénre ígéri a folytatást a Garmacor-ciklushoz, meglátjuk. Várható megjelenés: 2012?

Egyéb projektek – Bár már nem egyszer bizonyult vihar előtti csendnek a nagy hallgatás a szerzők részéről, mostanában mintha mindenki leeresztett volna egy kicsit. Ettől függetlenül volt/van ígéret újabb regényekre, illetve folytatásokra Ian Russel-től (Ősi Vér 3.), Luis Saul-tól (Syburr kapuja 2.), Henry Lagharen-től, Indira Myles-tól, Eric van Dien-től, Heidel Dan-től. A vegyes fogadtatású új generációból is kinőhet valaki, és az eltűnt régiek is bármikor visszatérhetnek (utóbbiaknál említésre érdemes W. Hamilton Green, aki Igrain Revalról írna könyvet).

Szerepjáték fronton túl nagy fejlemények nincsenek, talán lesz régi-új alapkönyv, és talán lesz egy-két kiegészítő, talán papíron is.

A kártyajáték és a Két Mágus ellenben nem pihen, tavaszra új kiegészítő várható A Kárhozottak Szilánkjai címen.

Kicsit talán ritkásnak tűnik ez az év, de nem baj, addig is belekóstolhattok más világokba, olvashattok igényes fantasztikus irodalmat, például ezt követve.

Reklámok

10 hozzászólás

 1. Damyr said,

  2012. január 5., csütörtök - 1:35 du.

  Ha jól tudom, a Korona Árnyékában az Ifini folytatása, legalábbis a második kötet végén úgy van írva. A könyv amúgy jó volt, várjuk a folytatást.

 2. Tograh Silur said,

  2012. január 6., péntek - 12:22 de.

  Tegnap sikerült beszereznem Ian Russeltől az Egyezséget.
  A könyv visszahozta az olvasói kedvemet ami a Kardok a ködben c. novvelláskötet végigszenvedése közben (igaz volt pár kiemelkedő vovella, de sajnos többsége gyenge iromány szememben) vesztettem el. A történet és a szereplők fantasztikusak, szinte faltam az oldalakat úgy magával ragadott a történet, egy baj van csupán, mikor jön a folytatás? Sajnálom, hogy sokan nem olvassák el a könyvet, mivel nem a “hivatalos” kiadó keblén jelent meg, pedig messze a tavalyi M* termés legjobbja, igaz Luis Saul syburri kapujához még nem volt szerencsém.

 3. siuras said,

  2012. január 6., péntek - 11:05 de.

  Hát igen….vannak tartozások….nem kezdem felsorolni…
  Nekem AOC A Hollóidök befejezése, Sogron lángjai, de a Keleti szél III is a várakozás kategória….
  Ian Russel pedig tehetséges író, kedvelem a könyveit, jó hangulat teremtő, szeretem a karaktereit és pörög a cselekmény…szóval kutz und gut..:))
  Nekem még a boszorkányhadúr is tetszett….nem volt agyonkomplikálva, és nem fulladt unalomba…

  Sok sikert az íróknak! Sok könyvet nekünk!!!

 4. Leonidas said,

  2012. január 6., péntek - 1:39 du.

  Tograh Silur: Nem értek egyet a nézeteddel.A tavalyi év magasan a legjobb M* regénye a Garmakor vére.Az Egyezséget nem olvastam,és nem is fogom elolvasni,mivel nekem a első része sem tetszett.Természetesen csak szerintem.
  Üdv!

 5. Tograh Silur said,

  2012. január 10., kedd - 1:17 du.

  Leonidas, ki is felejtettem a Garmacor 2-t, úgyhogy beszereztem és neki is álltam olvasni.
  így a könyv egynegyede után annyit, hogy baromi részletes jó kis könyv, de ezek a Gáspár Andrásra jellemző technikai kütyűk megint benne vannak. Nálam anno már kiverte a biztósítékot a mesterlövészpuska Ga korábbi regényéből, de most ezek a sorozatlövő számszeríjak, cserélhető tárakkal……Gamacor 3-ban majd gatlingokkal lövik egymást és a 4-re jönnek a lézerpisztolyok……

 6. Sinclare said,

  2012. január 10., kedd - 2:28 du.

  Tograh: a sorozatlövő számszeríj csak Európai viszonylatban tűnik anakronizmusnak, a kínaiak megcsinálták anno domini, ahogy voltak harci rakétáik is.

 7. koponyeg said,

  2012. május 11., péntek - 8:31 de.

  Másfél hónapnyira az év felétől kicsit elszomorít, hogy idén még semmi nem látott napvilágot, s hírek se nagyon érkeznek a kötetekről..

 8. Tograh silur said,

  2012. május 13., vasárnap - 3:19 de.

  Tuanon Lathan pár hete azt írta 2 kötetet is kiadnak a nyár közepéig. Címeket nem írt, de az egyik szerintem az Egyezség folytatása lesz, másiknak meg Lathan ujabb könyvét tippelem, a Syburr kapuját illene befejeznie ugye.
  A Deltásoknál meg ez van kinnt 2012-es tervnek:

  Boruzs Gergely Gábor: A korona árnyékában (M.A.G.U.S.)

  Antológia: A sötétség szíve (munkacím) (M.A.G.U.S.)

  Wayne Chapman: Garmacor csatája (M.A.G.U.S.)

  Szóval lehet félretenni a pénzmagot, mert 5 könyv az akciósan is 12 rugó.

 9. Tograh silur said,

  2012. május 18., péntek - 5:25 du.

  GA bejelentette a köv. MAGUS antológiát, a Manifesztációs háború 2-t ami a Kos és a Kobra éve címet viseli. A hírek szerint esélyes az ehavi megjelenés. molyra kiraktam a borítót, de a delta oldalán is megtekinthető GA fórumán. Nemek a Vihar Ibara felett nagyon tetszett, így ezt nagyon várom, főleg mivel Boomen mester írt bele egy hosszabb kisregényt, és nálam ő a legjobb MAGUS író.

 10. siuras said,

  2012. május 30., szerda - 11:21 de.

  Ja..teljes a nihil:)…a régiek nem nagyon érnek rá, az újak meg kevesen vannak…talán lezárhatom a régi sorozatokat és be is fejezem a gyűjtést….tizenévek telnek el 2 könyv között…vicc…


Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: