Körbenéző: kalandozók.hu

http://kalandozok.hu/index.php

Itt az idő azzal az oldallal is foglalkozni egy kicsit, amely jelenleg a legfontosabb a MAGUS internetes világában.  A kalandozók.hu-n minden van, ami MAGUS-sal kapcsolatos: játékrendszeri kiegészítések, világleírások, novellák. Jó időre elegendő olvasnivalót talál itt a rajongó, de az oldal készítői elöl járnak a közösségi élet szervezésében: a fórum és a chat mellett rendszeresen tartanak találkozókat, versenyeket, táborokat, illetve hirdetik mások rendezvényeit.

És hogy az anyagok színvonalasabbak, mint más rajongói oldalakon, azért leginkább Magyar Gergely a felelős, aki brutális munkamennyiséggel érte el azt, hogy mára a neve fogalom a MAGUS világában. Egyrészt összefoglaló, rendszerező anyagokat készít, ami tulajdonképpen mindenkinek kötelező, aki komolyabban el akar mélyedni ebben a játékban, illetve világban. Másrészt új anyagokat is alkot, amelyek szintén élvezetes olvasnivalók. Reméljük, hogy az ynev.hu-n, illetve más csatornákon keresztül végre ő és alkotásai is a “kánon” részévé válhatnak, hogy a megkapják a régóta járó elismerést.

Maga az oldal kinézetileg rendben van, ugyanakkor szerkezetileg – szerintem – kicsit nehézkes, a kategóriák beosztása nem egyértelmű, nehéz megtalálni azt, amit keresünk, ráadásul vannak bizonyos “alapművek” (például a szószedet), amely nyugodtan bekerülhetne egy kiemelt részbe.

Természetesen más rajongói oldalakhoz hasonlóan itt is bárki beszállhat az alkotói folyamatba, úgyhogy ha valaki kedvet érez bármilyen MAGUS-sal kapcsolatos cikk, kiegészítő, novella, stb. írásának, akkor küldheti nekik. Vagy nekünk… 😉

Reklámok

2 hozzászólás

 1. Ferkó said,

  2010. október 20., szerda - 12:56 du.

  Sziasztok!

  Marcusunk! Jól láttam, hogy a Tuan kikerült az ajánlott oldalak közül? Meg lehet kérdezni, miért a Dv. ellenpólusát képező cég honlapja tűnt el a listából? Csak, hogy kavarjam azt az állóvizet egy kicsit… 😀

 2. Marcus said,

  2010. október 20., szerda - 6:35 du.

  Sziasztok!

  Ferkó: Azért került ki onnan, mert nem ajánlom. 🙂 A linkek között ott van, de jó érzéssel egy évek óta bétában lévő honlap, kommunikációt nem folytató vezetőkkel, senkinek sem ajánlható. Bekerült helyette a kalandozók.hu. A DV meg működik… úgy-ahogy.


Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: