Körbenéző: Sárkány és Unikornis

Számos olyan oldal létezik már az interneten, ahol mélyebben is beleláthatunk a MAGUS íróinak munkásságába, mindennapjaiba. Az egyik legjobb ilyen oldal Molnár Gábor (John J. Sherwood, mg-b) blogja, a Sárkány és Unikornis.

Sherwood mester blogjának egyik erőssége, hogy rendszeresen frissül, így minden második hétköznap érdemes visszanézni. Mint ahogy a legtöbb többi író, ő sem az írásból él, így időnként a sok munka miatt a blogon is csak egy-egy rövid „lótok-futok” bejegyzésre futja. Ennek előnye is van azért, például hogy jobban átláthatjuk, miért keletkezik egy regény olyan lassan manapság.

Az eredetileg a Sárkány és Unikornis címen tervezett regényhez munkablogként induló oldal az évek alatt sokoldalúbb lett, és mindenki, akit érdekel a MAGUS vagy az írástechnika, találhat rajta érdekességeket.  Rendszeresen találunk rajta kritikákat, írástechnikai eszmefuttatásokat, vagy akár saját művek elemzését. Megtudhatjuk, hogy egy-egy mű, vagy akár konkrét jelenet miért alakult úgy, ahogy, sőt, a Hőseposzból például kimaradt és alternatív jelenetek is olvashatók az oldalon. (Egyszer talán megérjük – különösen az e-bookok közeledtével -, hogy a könyvekből is olyan kiadások lesznek, mint a DVD-kből, mindenféle extrával.)

Bár maga a blog is érdekes olvasnivaló, mg-b mondhatni a „legwebkettesebb” MAGUS író is egyben: követhetjük őt Twitteren, műveiből olvashatunk a Scribden, olvasmányaiból szemezgethetünk a Molyon, és természetesen a különféle fórumokon is jelen van (bár talán a legegyszerűbb a blogján keresztül elérni).

A Sárkány és Unikornis jövője is bíztató, ugyanis folyamatosan fejlődik és átalakul. A távlati cél, hogy a blogbejegyzések mellett fix oldalak is legyenek, amelyek nemcsak egy-egy aktuális témával, írással foglalkoznak. Ennek első nyomai már láthatóak az oldalon, így például a Százháborúba is itt olvashatunk bele. Reméljük, a fejlődés folytatódik az oldalon a jövőben is, miközben más írók is példát vesznek az SU-ról.

Reklámok

5 hozzászólás

 1. Ferkó said,

  2010. május 5., szerda - 3:11 du.

  Eric Van Dien is visszatért. (Próbáltam rábeszélni, hogy tegye nálunk tiszteletét a találkozón, és azt mondta, ha ideje megengedi akkor beugrik. Szóval lesz egy Hannánk (?), egy Raonunk és egy Ericünk (ha ideje engedi). Azért ez tiszteletreméltó dísz-vendégsereg. 🙂 )

 2. Rastaman said,

  2010. május 5., szerda - 5:10 du.

  Jó lenne ha mindannyian el tudnának jönni. 😀

 3. hannacsilla said,

  2010. május 5., szerda - 6:36 du.

  Ööö… lesz találkozó? Mikor? Dobjatok róla mailt, mert különben simán elfelejtem. 🙂

 4. Ferkó said,

  2010. május 5., szerda - 8:18 du.

  A találkozó szervezés alatt áll. Marcus azt írta egyszer, hogy próbálják úgy időzíteni, amikor én is otthon leszek, az pedig június 18.-július 18. között esedékes. Személy szerint nekem június vége és július eleje lenne megfelelő.

 5. Rastaman said,

  2010. május 5., szerda - 9:07 du.

  Nekem nagyjából mindegy az időpont.
  (július 28.-tol Reggaecamp, tehát előtte tökéletes :D)
  A lényeg, hogy 3-héttel előtte szóljatok, szabadnap kivétel miatt.

  Peace!


Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: