Hökkentő: Tartozások 2.: A tartozások bosszúja

Andrash hozzászólása nyomán (köszönet érte!) kicsit bővíteném még a MAGUS irodalom tartozásainak listáját.

Dale Avery: Menzini játszma – Nyilván véletlen egybeesés, hogy a Renegátok címe nagyon hasonlít a Renegátra. Az pedig nyilván még véletlenebb, hogy a Renegátok folytatásának a címe is hasonlított volna Nyúl mester tervezett regényének címére. Egyébként nem tudom, hogy ebből az Avery könyvből mennyi valósult meg valójában, és mennyire csak valamiféle koncepcióról volt szó, ami a Valhalla esetében nem lenne egyedülálló eset. Kránt mutatta volna be? Ez lett volna a Renegát 2. alcíme? Ha valaki tud róla valamit, ne fogja vissza magát a hozzászólásokban!

Harold Barouche: A syburri kapu – Tulajdonképpen már az első bejegyzést is leginkább emiatt a könyv miatt írtam, bezzeg épp ez maradt ki végül. A Tuan alatt íródott még ez a regény, méghozzá az Estvérrel zseniálisat alkotó Horváth György tollából. Érdekes, hogy míg más, finoman szólva is változó színvonalú regények megjelenhetnek a MAGUS-hoz, addig ez az évek óta kész – és mellesleg kitűnő – regény csak a merevlemezeken porosodik. Nem adom fel a reményt, remélem még láthatunk más műveket az írótól.

Jean le Marché: Kopott dicsfény – Halvány emlékeim szerint ez a regény az Inomi terveiben szerepelt, és nagyjából már készen is volt, csak közben megszűnt a kiadó. Shadonban játszódott volna, de hogy a Tuannál miért tűnt el a süllyesztőben, fogalmam sincs. Az író egyébként Renier mester osztott világán, A vér városában alkotott.

Legendák és Enigmák: Testvérviszály és Árnyak könyve – Az antológiasorozatban a Homályhozó után a Testvérviszály következett volna, amiről sajnos Gáspár András sem tudott nagyon nyilatkozni, mivel abban az időszakban nem igazán volt kapcsolatban a kiadóval. Érdekesebb projektnek indult az Árnyak könyve, ami a Ronin berkeiben jelent volna meg (borító is volt hozzá), és közös Chapman-Renier kötet lett volna… sajog érte a szívem, hogy nem valósult meg ez a terv sem. (A fülszöveg természetesen az Észak lángjaihoz készült, nyilván ez csak egy próbaborító.)

Árnyak könyve borítótervezet (a kép klikkre megnő)

Raoul Renier és a halott merevlemez átka – Mind a Pokol folytatása (Rabszolgavér), mind a Sáskagyermek című regényciklus első része egy tönkrement merevlemez áldozata lett. Elképzelhetjük, hogy mennyire megtörheti a kreatív lendületet egy megírt majd elveszett mű, én legalábbis megértem. A fórumokon egy időben felmerült, hogy a mester mégiscsak megírná valamelyiket, de hogy ez most hogy áll, azt nem tudjuk. Mindenesetre a fennmaradt töredékeket, amik nagyon jók, Raoul Renier rpg.hu-s oldalán lehet olvasni.

Raoul Renier: Amíg a vas vág – Egy összeveszős korszakban indult ez a regény, amelyet az író a weben tervezett publikálni. Végül nyolc fejezet meg is jelent, de azóta nincsen hír arról, hogy a többi fejezet kijön-e. Azt hiszem, szívesen látnánk ezt az írást papírkönyv formájában is.

Raoul Reiner: Koponya és tőr – Ezt csak azért említem meg, mert ez lett volna a Geor-ciklus harmadik kötetének a címe. Kellemes nosztalgikus húrokat pendítene meg az öregekben, ha az esetleges novelláskötet címe ez lenne.

Reklámok

2 hozzászólás

 1. Noro said,

  2010. március 17., szerda - 10:23 de.

  … a Tuannál állítólag “nem találták megjelenésre alkalmasnak” a Syburri kaput.

  forrás: Tuan fórum -> magus -> Regények, novellák 2010-03-05 14:40:54

 2. Marcus said,

  2010. március 17., szerda - 12:27 du.

  Sziasztok!

  Noro: A Deltánál is alakulgatott a sorsa, de ott is megrekedt. Elvileg van rá esély, hogy valamikor talán megjelenjen, de a körülményeknek is úgy kell alakulnia.


Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: