Kiadói tervek: Delta Vision

A 2010-es Delta Vision kiadói terv már olvasható a kiadó oldalán, azonban a MAGUS-ra vonatkozó rész egyelőre nem túl sokat mond. A korábbi tervek, valamint írói megnyilatkozások alapján azonban feltérképezhető, hogy mi is várható a következő időszakban MAGUS téren. Persze ezek csak tervek, és nem is mind fog feltétlenül még 2010-ben megvalósulni; nem véletlen, hogy a kiadó is óvatosan bánik a bejelentésekkel. Ennek ellenére jó tudni, hogy mire is számíthatunk, úgyhogy íme a lista.

A világ közepe – A tavalyi pályázat eredményeként olvasható novelláskötet, melynek központi motívuma Erion, és nagyrészt új tehetségek szerepelnek benne. Meglátjuk, milyen lesz. Várható megjelenés: 2010.

Bíborgyöngyök 3. – A Bíborgyöngyök sorozat befejező darabja, melyben eldől, hogy ki nyerte a fogadást (persze meglepődnék, ha nem lenne meglepetés). Kósza hírek szerint az eddig inkább csak áldozatként feltűnő elfek is fontos szerepet fognak benne játszani. Elvileg már jó készültségi állapotban van, így lehet, hogy nem is kell rá sokat várnunk. Várható megjelenés: 2010.

Elfes novelláskötet – A tervezett tematikus novelláskötetek listáján előkelő helyen szerepel egy elfekkel foglalkozó mű összehozása. Egyelőre még csak terv szinten létezik, és más koncepciók “beelőzhetik”. A Karr-Khazad kapuihoz hasonlóan ez is egy olyan kötet lenne, amelyben ilyen vagy olyan formában, de a Summariumban megjelent fajleírások is újra megjelennének, hogy az újabb olvasók is megismerhessék azokat. Várható megjelenés: leghamarabb 2011.

Eric van Dien: Godora koronája – Új projekt, nem tudunk róla sokat, de ismerve a szerző termelékenységét, még idén megjelenhet. Várható megjelenés: 2010.

Heidel Dan: Eretnek – A Kyria bukását feldolgozó epikus projekt első darabja (nem időrendben) lenne ez a kötet, amit az író még idén szeretne befejezni. Korábban Raon ide-ode kapkodott saját bevallása szerint, de most igyekszik ide koncentrálni, hogy végre látható eredménye is legyen évek óta tartó munkájának. Várható megjelenés: 2010 vagy 2011.

Jan van den Boomen: Fekete vizek – Tavaly a tervezett újrakiadások között volt ez a könyv, de idén nincsen benne a kiadói tervben, pontosabban átment a meglepetések közé. Ennek ellenére részemről az év első felére várom, a Morgena könnyei mellett ennek a könyvnek is már évekkel ezelőtt kellett volna kapnia egy új kiadást. Természetesen a klasszikusok sorozat darabja lesz ez is. Várható megjelenés: 2010 első félév.

Jan van den Boomen: Sogron lángjai I. és II. – A Morgena-ciklus harmadik kötete készülget, de pontos állásáról nincs információ. Ha megjelenik, akkor vele együtt, vagy kicsivel előtte kijön a klasszikusok sorozat részeként a Sogron lángjai első része. Várható megjelenés: 2010 vagy 2011.

John J. Sherwood: Sárkány és Unikornis – A Hőseposz szálait elvarró vagy tovább göngyölítő mű egy könyvnek indult, de úgy áll a projekt, hogy két könyv lesz belőle. Az elsőt Sherwood mester még idénre ígéri. Várható megjelenés: 2010.

Karr-Khazad kapui – A törpékről szóló novelláskötet még 2009 végére lett ígérve, de Wayne Chapman csúszott a saját novellájával, így 2010 elejére csúszott át a megjelenése. Mellette még Sherwood az, aki biztosan írt a kötetbe. Várható megjelenés: 2010 első negyedév.

Kígyófészek (Kalandorkrónikák 2.) – A fiatalabb korosztálynak szánt Kalandorkrónikák lapozgatós könyvek új darabja, amelyben majd egy fejvadász bőrébe bújhatunk. Várható megjelenés: 2010 első negyedév.

Manifesztációs háború 2. – Az ibarai eseményeket feldolgozó sorozat második kötetétől is magas színvonalat várhatunk. Alanson úr például a fórumos követelések hatására megpróbálja folytatni az első részben szereplő, Norman Fellings-el közösen írt novelláját. Várható megjelenés: 2010.

Quironeia – Az északi szövetség folytatását nem valószínű, hogy évközben bejelentenék, de ennek ellenére van rá esély, hogy 2010 végén ez lesz a következő világleíró könyv. Az anyagok elvileg készen állnak hozzá, a grafika, a szerkesztés, az extra szövegek pedig bőven összehozhatóak egy év alatt. A kérdés inkább az, hogy a Szürkecsuklyások mit szeretnének belesűríteni: elég az anyag, hogy „csak” Abaszisz, az Északi Városállamok és a keleti barbárok földjei kerüljenek leírásra, vagy esetleg belefér még Észak-Ynev többi része is (Riegoy-városállamok, Ediomad, Elátkozott Vidék, Tongoria, elfek, aunok, nomádok, sivatagok). Várható megjelenés: 2010 vége?

Raoul Renier: Krán – Renier mester a Bíborgyöngyök szerkesztési munkálatai mellett egyelőre csak szőr mentén dolgozik a két kisregényt (Kráni krónika és annak folytatása) tartalmazó könyvön. Reméljük, hogy hamar megjön a kedve ennek az írásához, és akkor még idén olvashatjuk az egyik legnépszerűbb novella folytatását. Várható megjelenés: 2010 vagy 2011.

Ray O’Sullivan: Sötét próféta – Az Airun-ciklus harmadik része az egyik legrégebbi törlesztendő adósság a MAGUS irodalomban, de egyelőre sajnos legfeljebb csak remény van a megírására. Várható megjelenés: ???

Ray O’Sullivan novelláskötet – Az egyébként sem termékeny szerző külön novelláskötetet is szeretne, de ennek megjelenésére az esély hasonló, mint a Sötét próféta esetében. Várható megjelenés: ???

Szinergium 2. – A Szinergium vázlatkönyv, ha nem is ezen a címen, de folytatódhat, ha az első könyv kedvező fogadtatásra talál. A további albumokban Ynev egyéb tájai és szereplői kerülnének bemutatásra. Ez persze egyelőre csak terv, és rengeteg tényező befolyásolhatja a megjelenés idejét, a formátumot, a választott témákat. Várható megjelenés: ???

Wayne Chapman: Garmacor vére – Elvileg már 2009 végén le kellett adni a kéziratot, de akárhogy is legyen, úgy tűnik, a Garmacor sorozat második része már célegyenesben van. Elvileg feltűnik majd benne Airun és a maremiták is. Várható megjelenés: 2010.

Wayne Chapman: Karnevál – A MAGUS klasszikusok sorozatban a Karnevál van soron, természetesen a teljes regény egy kötetben jelenik meg, szokásos kemény borítóval. Várható megjelenés: 2010 első negyedév.

Wayne Chapman: Keleti szél 3. – A Keleti szél befejezésére régóta várunk, és úgy néz ki, hogy még várhatunk is egy darabig, mivel az író először a Garmacor-ciklus második kötetét szeretné befejezni. Érdekesség, hogy felmerült a három kötet azonnal egyben, klasszikusként való kiadása is, melyet természetesen a fórumokon nagy felháborodás követett… ennek ellenére nem elképzelhetetlen az ilyen módon való megjelenés. Várható megjelenés: 2011?

Reklámok

9 hozzászólás

 1. Guy LeBlanc said,

  2010. március 4., csütörtök - 2:15 du.

  Nem értem: mi a falháborító a Keleti szél klasszikusként való kiadásában? Véleményem szerint a M.A.G.U.S.-irodalom alapköve a Gorduin-saga… a minimum amit megérdemel, a kemény borító és az exkluzív köntös! Azonban abban, hogy a III. kötetben befejeződne a történet, a magam részéről korántsem vagyok biztos – senki ne feledje, volt már bőven rá precedens, hogy az Írófejedelemnek az “evéstől jött meg az étvágya”. :)))

 2. Airun said,

  2010. augusztus 30., hétfő - 4:46 du.

  Nem tudom, Ray O’Sullivan meddig vár a Sötét Prófétával, már nagyon várom, lehet, hogy nem is lesz belőle semmi?

 3. Ferkó said,

  2010. augusztus 30., hétfő - 9:04 du.

  Airun

  RoS évekkel ezelőtt lepasszolta a Sötét Próféta írását Redguynak, aki először rábólintott, aztán visszadobta a munkát egyéb okokra hivatkozva. Eddig úgy néz ki, hogy egyhamar nem lesz befejezve a trilógia.

 4. Imposztor said,

  2010. november 4., csütörtök - 1:50 du.

  Ahhoz, hogy egy regény megjelenjen, meg kell írni. Az írót pedig ki kell fizetni a munkájáért. ebben az esetben egyikről sem beszélhetünk…

 5. Marcus said,

  2010. november 5., péntek - 4:43 du.

  Sziasztok!

  Imposztor: Nem egészen értem. Most csak az a baj, hogy nincs megírva, vagy az is, hogy nem fizették ki az írót az el sem végzett munkáért?

 6. Poti said,

  2011. február 20., vasárnap - 10:34 du.

  Guy , a Gorduin-ciklusnak nem lesz vége a Keleti szél 3-mal , jön még a Holdfényember is(hogy hány kötetben , szerintem még Gáspár András se tudja).
  Én Kornya Zsolt (Renier:Krán) könyvét várom már nagyon meg a Manifesztációs háború 2- részét! Az is jó lenne ha Dale Every újra MAGUS-t írna!!!

 7. mermex said,

  2011. szeptember 7., szerda - 11:56 de.

  All in!
  Jöhetne minden, most azon dolgozom, hogy a fent említett klasszikus íróktól meglegyen minden komolyabb sorozatuk.
  Hajra penmen!

 8. k3lt4 said,

  2013. június 14., péntek - 2:32 du.

  Poti, igazán jöhetne már mind a KSz3, mind pedig a Holdfényember, mindegy hány kötetben:) A KSz2-nél én épp kint voltam külföldön, és mivel már arra is éveke vártunk, rögtön megvetettem haverral:)

 9. XTaki said,

  2014. június 28., szombat - 3:25 de.

  2014 jun, meg mindig sehol a keleti Szél 3, kezdtek beleunni a varakozasba…


Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: